GLIMT...........fra hav og fjell og litt til

8. august 2015

Langtur på Søre Sunnmøre: Ålesund- Borgarøy (Ulsteinvik)


Melding frå Kristin: "Du, vi skal til Sverige ei veke og gidd ikkje ha med oss kajakkane. Vil du og Mildrid låne?" Vi er ikkje vanskjelege  å be, og brått står eg der med to stykk Skim Differ på taket, og kjenner at dette kan bli gøy! To kajakkar med fartspotensiale må testast skikkeleg, og eg legg ut åte til Mildrid:Kva med å padle frå Ålesund til Sandsøy eller deromkring? Og før eg veit ordet av det har vi ein turplan A, B, C osv. med utgangspunkt i Ålesund og avslutning ein stad på vegen i retning Sandsøy/Kvamsøya. Vi ser an vêr og form undervegs, og planlegg tur deretter.

Mandag legg vi utpå kl.15.15. Mål for dagen: Borgarøy i Ulsteinvik, med moglegheit for å hoppe av på Flø. Det er dørge stilt utpå, men vi skal krysse eit drygt stykke på 6 km frå Hessa mot Kvitneset (Hareidlandet), med ein liten sveip innom Eltraneset på Sula. Over det berykta Breisundet mao - eit stykke vêrutsett norsk natur. Men er det ein dag eg er trygg på at dette skal gå greitt, er det i dag. Vi sett inn transport- og meditasjonsmodus med ein gong. Skrår over mot Sula slik at kryssinga vert endå lengre. På Eltraneset glitrar svaberga i gull. Og sjøl om det er stilt utpå, er det bra med svell i sjøen. Her kan eg godt forestille meg det kan verte røft.

Over på Kvitneset på Hareidlandet er det tid for påfyll. Kvitneset vart nytta som fort av Tyskarane under krigen for å sikre fri veg til Atlanteren og vidare nordover for åtak på Russland. Det ligg fortsatt restar etter fortet der, og er eit populært og spennande turmål for folk i området. Vi legg minnene om krigen bak oss og mediterer oss vidare mot Flø. Bratte fjell og ellers ingen ting etter vi forlot Hessa, og eg kjenner det skal bli godt med litt meir variasjon i landskapet.

Når vi kjem til Flø er det blitt kveld, men vi har framleis krefter att og siktar oss inn mot Borgarøya. Vi pausar litt hos Dag der han og katten puslar på med kvart sitt, og eg kjenner det gjorde godt. Armane er lange, og gnagsår er på veg både her og der. Dei siste kilometrane er seige. Vel i hamn på Borgarøya er klokka 21.15 og 31 km er unnagjort. Middag, knott og telting og vonleg ei god natts søvn før neste etappe mot Sandsøy. Men det vert i morgon.


Housewives strikes again tv. Ålesund by og Slinningsbua th.

Langs Hessa tv. Retning Sula og Eltraneset th.Hareidlandet i bakgrunnen.


På leit etter landingsplass på Kvitneset, Hareidlandet

Langs Hareidlandet i retning Flø tv. Runde og Grasøyane (om du ser godt etter) th

Pause i Fjøra hos Dag og Tiger tv når vi nærmar oss Ulsteinvik. Inn mot Borgarøya th
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar