GLIMT...........fra hav og fjell og litt til

27. november 2012

Søndagstur rundt Hatløya

Det er tidlig en søndags morgen og jeg skal avgårde på rulle-/padletur i lag med Mildrid. Ute viser det lusne 4 grader og jeg VET at sjøen blir kaldere for hver gang. Nei, i dag frister det ikke! 

Mildrid er heller ikke lysten på ovendreven bading i dag. Kanskje jeg kunne tenke meg en liten oppvarmingsrunde først og heller ta noen ruller på slutten? Håkonsholmen og tilbake kanskje? Borte med holmen tenker jeg at her var det jo fint. Og siden lysten på kaldt vann fremdeles er like laber kommer tanken om at det kunne jo hende vi rekker Hatløya rundt også? Jo- det gjør vi! Vakre holmer og skjær,  niser, havørn, skarv og hegre, en nyskjerrig sel - vi har alt for oss sjøl mens resten av Sunnmøre er i cupfinalemodus. En liten gjeng med padlere dukker opp mellom holmene. Det er klart vi må hilse på når vi treffer likesinnede på sjøen, og setter kursen mot de fremmede. Ikke en av "vår", konstantere Mildrid. "Ror" sier hun for å begrunne påstanden. Jaha, ja - det var da noe merkelig kjent med den røde Nukaen.... jammen er det ikke..... Lene og Nina! De er ute på novemberteltetur. Vittig! Tenk å treffe på kjentfolk!

Etter et kort ordskifte fortsetter vi mot Borgarøya og forbi det gamle handelsstedet før vi returnerer mot Osnessanden igjen. Vi skal tross alt rulle! Brrrrr - det er KALDT, sjøl med ekstra tøy, hette og maske. Vi tar etpar ruller hver og sier oss fornøyd med det.

Det ble ikke noen lang tur i dag heller, men det ble TUR - og dét er det viktigste. Så spørs det da om rulle-i-sjøen-en-gang-i-måneden-forsettene til Mildrid og meg holder ut vintersesongen........

4 kommentarer:

 1. Lang tur, kort tur:) Helt enig bare det å komme seg på tur er det viktigste:):)

  SvarSlett
 2. Ja, med unger, jobb og spetakkel blir det lite turer om jeg kun skal satse på de lange ;) Kort tur er bedre enn ingen tur!

  SvarSlett
 3. Den ene bloggen møter den andre på tur. Tøft. :) Flotte bilder!

  SvarSlett
 4. Takk takk. Om no Mildrid hadde hatt med seg kamera og, kunne du lest en tredje versjon av sammenstøtet i "Lille Sorte". Blogg padler med blogg og møter blogg, hehe....

  SvarSlett