GLIMT...........fra hav og fjell og litt til

29. oktober 2012

Vigra i vinterdrakt

Strålende værmeldinger og kuling for noen dager tilbake - dette lover godt for fine padleforhold ute på Vigra. Det er oktober, men vinteren er her allerede. Minus 2 og nysnø nesten helt ned i fjæra og sol på himmelen - utrolig vakkert! Lurer et øyeblikk på om jeg burde bytte ut kajakk med ski snart i det jeg sparker borti den hvite sanden og konstanterer at den er frosset.

Mens vi gjør klar utstyret blir vi omringet av en gjeng skuelystne. Det er mulig vi ser kulere ut enn det vi føler oss, og jeg er ikke helt sikker på om jeg synes det er pinlig eller om det er OK. Jeg antar at de er like uvante med å treffe på vinterpadlere som jeg er med å padle på vinteren, og sånn sett stiller vi likt.

Passelig store (eller skal vi heller si små) "surfebølger" slår inn mot stranda. Perfekt! Utover bryter det godt mot holmer og skjær så vi må se an rutevalget etterhvert. Ragnhildt er mer erfaren og forklarer. "Surfebølgene" (som er ganske små egentlig) blir forsert mer eller mindre elegant og kursen legges utover mot noen holmer og skjær. Det er bølger fra alle kanter, og balanseevnen får kjørt seg. Moro! Vi ligger og vurderer en stund om det er mulig å padle mellom holmene. Forholdene ser tilsynelatene greie ut, men så kommer det brått en serie med større bølger som reiser seg og bryter på noen skjær vi ikke har sett før. Mye skal læres og det er kjekt å ha med noen som har mer peiling enn meg. Det blir med tanken- vi er rett og slett ikke trygge nok på oss selv ennå.

Småkalde og fornøyde avsluttes turen med rulleforsøk og egenredning. Joda, vannet ER blitt vesentlig kaldere enn sist. Jeg konkluderer med at videreutvikling av rulla nok er best i basseng, og at vinterpadling tross alt er en fantastisk opplevelse!

Takk for turen!


2 kommentarer:

  1. Nydelig Sygni:)) En flott dag å padle på:)))

    SvarSlett
  2. Takk for d :) Ja det var en utrolig flott tur! Og det hadde vel du på Godøyfjellet og tenker jeg ;)

    SvarSlett