GLIMT...........fra hav og fjell og litt til

14. oktober 2012

Høsttur til Herdalen/Herdalsætra

Det er høstferie, sol fra skyfri himmel og tid for tur. Sjokolade, kakao, suppe og stormkjøkken pakkes i sekken og vi setter kursen for årets siste tur opp til Herdalen. Turistene er borte, geitene hentet hjem igjen - det er bare en liten flokk med fjordinger igjen oppe på sætra. De er litt uforutsigbare, så vi lister oss forbi og tar sikte på å gå et stykke innover dalen. Bakken er frosset og det er sur vind- nysnøen fyker godt oppe på fjelltoppene og mor innser nokså fort at dette ikke blir noen langtur. Men det er vakkert her - flotte fjell og fantastisk lysspill i naturen. Og kaldt.

Godt for de minste å sette seg inn i fjellduken da, mens vi venter på at suppa skal bli varm. I mens drømmer mor seg bort og tenker at det nok er et partre topper her som må bestiges. Med tiden. Torvløysa, blandt annet. Som bærer navnet sitt med rette, fri som den er for vegetasjon på toppen. Ingen navngjetne fjell her inne altså, men de er ikke til å kimse av for det.

Vi rusler tilbake og har hatt en fantastisk langkort tur. Det er slik det bli når vi skal på tur alleman alle. Men én gang - én gang byr nok anledningen seg til noe mer. Og i mellomtiden får vi nyte de turene vi får og se det store i det små- sammen med de små!


1 kommentar:

  1. Det er bra vakkert nå med nysnø og høstfarger, nesten så en ikke vil være inne i det hele tatt. Ser dere har hatt en koselig dag.Men nå kjenner jeg at jeg må ut å padle snart. Vært altfor lenge siden:))


    Fin uke til deg Sygni:))

    SvarSlett