GLIMT...........fra hav og fjell og litt til

30. desember 2014

Fjordpadling til Øye

Lite padling i desember og akutt padleabstinens, men dårlige meldinger "utafor" (havet) og lite vind, men snø "innafor" (inne i fjordane). Fjordpadling er ikke på mi topp ti liste over gilde padlemål, men når alternativet er 1) å sitte i sofaen eller 2) å padle med grisekald nordavind midt i fleisen på yttersida, er i grunn valget enkelt. Vi legger i veg mot Sæbø med kajakk på taket og vannvittig bra pudderføre rundt  omkring på alle kanter..... Det føles i grunn litt corny å ikke ta sikte på et skitrekk i dag.

Anyway- det er snø og kaldt, og det er stille. Til og med måsen holder kjeft der den samler seg i flokker på speilblank fjord. Vi tar sikte på Øye. Sansynligvis er vinterpadlere i Hjørundfjorden et sjeldent syn- skipperen på ferga vinker til oss i det den passerer, og en bil på landeveien tuter og veiver med armene i rein begeistring av å se oss. Velger jeg å tro.

Snøkledde, alpine topper over alt. Det er tross alt flott, men sol fra blå himmel hadde helt klart gjort seg.....Bål og pause på Øye før vi padler tilbake. Og så kommer snøen. Det laver ned. Stilt og fredelig. Lysene fra Sæbø blir helt borte og skumringen siger på. Vi glir stille inn mot småbåthavna på Sæbø fullstendig dekket av snø. Armene er tunge, men sjelen har fått ro. Annerledes, deilig og julemagisk. Flere bilder og mer utførlig beskrivelse av turen finner du i Lene sin blogg

Godt Nytt År!

PS! Takk til Mildrid for lån av Nodkappen3 kommentarer:

  1. Fine bilde! Likte særleg godt panoramaet. Mogleg eg "låner" bilde nr 2 ved neste korsveg.. Takk for turen!

    SvarSlett
  2. Ditta så virkelig kjekt ut! Godt år til deg:)) Og flotte bilder:)

    SvarSlett