GLIMT...........fra hav og fjell og litt til

22. desember 2014

Adventspadling rundt Giske

Det er siste laudagskveld før jul og pepparkakebaking på gong. Lene er innom ein snarvisitt for prøvesmaking. Véret er surt med elendige meldingar i overskueleg framtid og ingen av oss har enno rulla inn desember. "Blir du med på ein runde rundt Giske i morgon og så rullar vi på slutten" dett det ut av meg før eg får tenkt meg om. "Jau, e du vert eg med" repliserer Lene. Padleavtale i boks og eg angrar meg tvert i det hagleskuren trommar mot stovevindauget, men seier ingen ting. Greenladeren vert lempa på taket før eg tek kvelden slik at eg ikkje fell for freistinga å trekke meg.

Det er mørkt, grått og trist når eg står opp, men ingen nedbør og då er det vel greitt. Første utfordring er å komme seg ned bakken frå huset med piggfrie dekk. Heldigvis gjekk det greitt. Neste er å komme seg opp i kajakken før bølgene tek meg. Det lukkast ikkje. Så etter ein heller våt start sig vi utpå.

Overraskande store dønningar og litt skvalpesjø, og i Greenlanderen med ditto åre føler eg meg ikkje heilt trygg. Eg prøver å slappe av og etter ei stund går det seg til. Båten går utruleg fint i vatnet. Når sjøen veks i det vi nærmar oss Kvalneset kjennest han like fin ut så lenge eg har fart frammover. Gangen er serdeles mjuk og han skjer seg gjennom bølgene ulikt det eg er vane med. Ikkje noko tegn til stamping, men sidan han både ligg lågt i vatnet og skjer bølgene er gangen tildels meget våt. Så lenge eg ikkje har senkekjølen nede er han grei å manøvrere og. Ikkje at det er behov for senkekjø så retningsstabil og lite vindpåverka som han er. På dagsturar kan det hende at Romanyen her har fått ein hard konkurrent......Vi må passere eit brott og sjøl om eg prøver alt eg kan å ikkje fange surfen, fyk eg brått avgarde. Denne båten fangar visst surf lett som berre det, og vert av den grunn IKKJE med til Alnes enno....(Ikkje vart eg sjøsjuk på turen heller, sjøl utan doping- er det eg som har vorten betre eller skuldast det ganglaget på båten?)

Så er vi rundt og det er dags for desemberrulla. Med muffer. Lene slit og eg slit, men vi kjem oss rundt og det er det som tel. Vi er betre enn som så og legg all skuld på muffene og mufferulle vert dermed sett opp på øvingsplanen. Rulleåret 2014 er i boks, og eg har no rulla i sjøen kvar månad sidan sommaren 2012. Eg fortsett i 2015 og, men nokre store ambisjonar utover at rulla SKAL sitte når eg treng ho på Alnes, har eg ikkje. Og då er det berre ein ting som gjeld: fortsette å øve!


God Jul!PS! GoPro´en tok nokre kule bølgebilder og ettersom lyset ellers gjorde det håplaust å ta gode bilete, vert det fleire bølgebilete i stadenfor.2 kommentarer:

  1. Nå skjønner jeg hva de mener med at det er våt gange på de der kajakkene. Ikke mye vindfang å plages med. :)

    SvarSlett
  2. Ja sant! I denne båten sitter jeg i vannet, ikke på.....Det er vel fare for at det ikke blir noe bedre etter 14 dager med fråtsing heller...

    SvarSlett