GLIMT...........fra hav og fjell og litt til

5. juni 2014

Tur til Lundeura

Det er to år siden sist vi tok med ungene til Runde for å se på lundefuglen- to dårlige år med tanke på reproduksjon. Havtemperaturen stiger og påvirker tilgangen på mat for lundefuglen. Før var det overfiske på sild som holdt på å ta knekken på bestanden.....

Med en ekstra fridag i mai og brukbare meldinger passet det fint med en tur. Tåka kom sigende før vi var kommet oss ut av bilen- tettere dess høyere opp vi kom. Trolsk og litt melankolsk  stemning. Men unger er unger og bryr seg ikke særlig om sånt. Snart på toppen og på veg nedover igjen mot fyret. Grilling, leik og utforsking av det gamle fyret og fyrmesterboligen. Noert er muligheten for overnatting etter at den er gjort om til DNT-hytte.

Oppover igjen mot Rundebranden og Lundeura. Havsuler, skarv, ørn og Lundefugl. Skjønt- det var merkelig lite lundefugl å se i ura. Kanskje var vi der på feil tidspunkt, kanskje ikke. Trist er det i allefall at bestanden synes å være på veg ned. 

Jeg håper mine barn og barnebarn fortsatt får oppleve det storartede ved å se lunden i lundura. Høre liv og leven av tusenvis av fugl som kommer inn til kvelden med sild i nebbet. Hadde ikke det vært flott?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar