GLIMT...........fra hav og fjell og litt til

3. april 2014

Kampen om Storvatnet

Knallvær, snø i fjella og helg- det er klart for familietur og frisk luft- Storvatnet er målet i dag. Mor og far lokker med sjokolade i uante mengder og håper bestikkelsen virker, men blir bare møtt med et "må eg?" fra husets tenåring.
Nå kunne jeg kommet med en lengre utredning om hva som videre skjedde, men kort fortalt endte hele gjengen med ski på beina.

Det starter ganske bra. Pausesjokolade på Relingssetra, før vi rusler videre innover. Tung, våt, vårsnø og ikke noe oppkjørte løyper gjør at det går seint. Etter ei tid begynner minsta å miste motivasjonen. Kor langt er det igjen, når kan vi se Storvatnet, kan vi ikke heller spise pølser her? Tenåringen er ikke noe bedre.

De neste kilometerene går med til å lokke, lure og be, før millitære virkemidler blir tatt i bruk: GÅ! Ikke er det spesielt langt igjen, været er fint og vi har allverden av tid. Det vil si- vi hadde god tid. Tid som er brukt opp på diverse diskusjoner underveis. Dagen er på hell og mor innser at slaget er tapt knappe 2 km fra målet. Jaja...

Pølsegrilling, uante mengder med sjokolade og humøret stiger før vi renner ned igjen. Også her kunne jeg kommet med en utfyllende rapport på hvordan nedturen i råtten snø og islag på toppen artet seg, men jeg overlater det til fantasien…..

Anyway- fin tur var det, sjøl om jeg ikke kom meg til Storvatnet denne gangen heller…..

4 kommentarer:

 1. .. men du kommer stadig nærmere! :) Fantastisk fine bilder! Kjekt å se toppene i dagslys uten skodde!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, joda- er snøen der fremdeles til påske gjør jeg ett forsøk til. Forresten- sporene du ser på ene bildet er jervespor- det glømte jeg ¨å få med!

   Slett
 2. da skrinlegger eg min tur oppover der med glede - og kansje går heller turen opp i gråstein dagel ;)
  men uansett flotte bilder da -- og dere fikk dere jo ein tur ;)


  eg savner fjellskoa og ute turer uten snø eg no da .
  monikasmil som skal jobbe litt i melkefabrikken i helga ;)

  SvarSlett
 3. Milde så herlig! ble skikkelig skisjuk:))

  Fin helg:))

  SvarSlett