GLIMT...........fra hav og fjell og litt til

6. juli 2013

Surfedebut på Alnes

Søndag kveld tikket melding inn om padling på Alnes tirsdag-om jeg ville bli med? Oh yes! Gjett om! Det var bare det at jeg hadde booka time hos favorittfrisøren akkurat da. Søren og. Etter en kjapp diskusjon med meg selv var avgjørelsen tatt- frisøren må vike til fordel for padling.

Nå har jeg jo prøvd meg på surfing noen ganger i snille bølger, men Alnes er noe annet. Nervøs på kanten til kvalm, hilser jeg på de andre og Stein Erik som ferierer på Sunnmøre for tida. Takk for sist og padlepraten går såpass at nervene roer seg litt. 

Stein Erik er gentleman og skyver meg ut fra stranda,  og så er det bare meg og bølgene. Prøver å time det slik at bølgene ikke bryter over meg. Mens guttene hiver seg ut i det ligger jeg en stund utpå og observerer. En, to, tre, fire, fem, seks håndterbare bølger og så kommer det tre svære som jeg helst vil unngå. Desverre er det ikke bølgemønsteret helt til å stole på, så jeg lurer litt på hva jeg skal gjøre.

Men så må jeg bare prøve. Litt vanskelig å fange surfen i begynnelsen- er litt forsiktig og starter for langt ute. Ettersom jeg gradvis tør nærme meg fanger jeg en og annen småsurf til jeg kliner til og skyter avgårde. Juhuuuu! På´an igjen om att og om att. Dette er både gøy og god trening for hele kroppen. Sjølsagt kolver jeg etterhvert, men blir snart plukket opp av redningsmann. Mens jeg legger meg bakpå dekk tar en annen båten min og så fraktes vi fra den brytende sona og litt lengre ut hvor vi foretar en vanlig kammeratredning. Kjapt og effektivt, og ikke minst lærerikt.

Ingen bilder fra sjølve padleøkta denne gangen, men jeg tok meg en rusletur med kamera etterpå. Det får holde. Alnes er et fantastisk flott sted uansett- til lands såvel som til vanns :)


2 kommentarer:

  1. Det hørtes kjekt ut, synd det ikke er bilder fra selve surfingen men det så jo ut som et nydelig sted da. Veldig fine bilder.

    SvarSlett
  2. Takk for det :) Alnes ganske høyt opp på min liste over fantastiske steder. Og det beste av alt er at det bare er rett attom nova. At det vanntette kamera blei gjenglemt hjemme er bare å grine over. Rett og slett.

    SvarSlett