GLIMT...........fra hav og fjell og litt til

6. juni 2023

Tur til Tranøy

 Det er dag to og hjemreisedsg på Senja. Det litt logistikk som må på plass om jeg skal kunne bli med på padltur før innsjekk, men Alf klarer å få folket til tidlig innsats, så grendahuset er tømt og vasket ut innen klokka er 11.00. Og i år som i fjor er målet Tranøy og Tranøy kirke. Det er da søndag må vite.

Været ser greit ut, men sjølsagt har det frisknet til innen vi er klare. Det blåser friskt, men Alf mener det bør gå helt fint og sender gjengen utpå. I tre kvarter eller der omkring, slåss vi i motvind de to korte kilometerene fra Revsnes og bort til Tranøy. Helt greit for meg at det ikke var lenger.

Renate er klar for motvind!


Ikke lett å ta bilder uten å bli bli blåst bakover....


Snart fremme!!

Tranøy har historie langt tilbake i tid. Her har trolig bodd folk i mer enn 2000 år, og den første kirka blei ansynligvis oppført allerede før Svartedauden i 1350, kanskje så langt tilbake som på 1200-tallet. Dagens Tranøy kirke er ikke fullt så gammel - den er bygget i 1773. Etter at prestegården blei fraflytteten gang på 60-tallet, blei den i en periode brukt til helseformål innen psykiatrien. Nå drives den av et lite reiselivsselskap som heter Senja Moments. Og om du lurte - Tranøy er sjølsagt tilholdssted for nettop traner og har navnet sitt etter den langbeinte fuglen.

Prestegården på Tranøy


Tranøy kirke


Etter seightseeing på gården og vaffler i hovedhuset var det på tide med retur. Og med vinden i ryggen blei ikke returen så aller værst. 

Klar for retur. Alf har kontroll på gjengen.


Sjefen sjøl - bli og fornøyd!



Padling for ei helg på Senja er kanskje litt vel krevende rent logistikkmessig. Det tar tid å komme seg til og fra flyplass, selve padlingen tar også tid . Og selv om jeg fikk låne kajakk, åre og spruttrekk er det nå litt utstyr som skal pakkes likevel. Og tas med tilbake. I våt tilstand...Men det gikk faktisk greit det og. Kjekt med gode venner som tilbyr skyss, og godt vertskap som sørger for at det hele lar seg gjennomføre. Padlemessig kanskje ikke den turen med størst utbytte, men det sosiale kompenserte i stort monn for det!

Takk for laget og tusen takk for meg :)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar