GLIMT...........fra hav og fjell og litt til

15. oktober 2022

Kjeldsund

Etter all nedbøren som har vært i år blir jeg like overrasket hver dag jeg våkner opp til opplett og sol. Hodet er ikke helt i form, så planer om arbeid på huset blir lagt til sides for en slækkere dag med spontant innlagt padletur. Som jeg i utgangspunktet hadde tenkt å ta alene. Men eldstemann insisterte på å bli med, og sånt kan man ikke avslå! Turmål blei endret fra fjordkryssing til Kjeldsund. Der er det stort sett skjermet og rolig uansett vær. Tenkte jeg..... 
Forbi den gamle sildoljefabrikken på Hestholmen

Haddal rett forut. Motvinden begynner å ta seg opp...

Det kommer og går noen kraftige vindrosser i Kjeldsundet, men foreløpig er det helt overkommelig. Men i det vi runder Hestholmen på nordsiden får vi `an midt i fleisen. Første biten går greit for vi ligger på innsiden av Fiskeberga. Det er bare litt tungt for Åse som ikke er så veldig dreven. Men forbi Fiskeberga har vi ikke lenger ly for vind og bølger som har bygd seg opp. Det er bratte berg her og sjøen blir krapp og skvalpete og kommer sidelengs. Ikke det letteste i to relativt smale kajakker.....Det blei ingen bilder fra dette strekket for å si det slik...Åse kaver en del, men det går greit og etter 10 minutters kamp mot naturkreftene kan vi smette inn i Grunnesundet. Her er det stilt og mor kan puste lettet ut.

Snirkling på rolig sjø. Kjekt!

Det er bærre lækkert, ja!

Blåne bak blåne mot Leikong.

Vi suller rundt ei lang stund her inne. Deilig, skarp og klar høstluft. Det er nydelig høst både over og under vannet, med blader som har lagt seg fint også på sjøbunnen. Magisk! Til slutt begynner det å bli såpass kaldt for meg at det er best å gi seg. En nydelig tur, i nydelig selskap!


❤️

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar