GLIMT...........fra hav og fjell og litt til

7. mai 2017

Kom-igang-igjen-tur

Tone ville gjerne ha litt hjelp til noen skriblerier om padling og jeg trengte virkelig ett spark bak for å komme i gang med turpadling igjen, så dette her måtte bli en vinn-vinn-situasjon. Tenkte jeg.Vi pakker for overnatting sjøl om vi ikke skal overnatte. Men det er en fin sjekk for meg og det kan gi en god vinkling på en artikkel om padling. Pakking i kajakk er en kunstform som- desverre- delvis blir borte når det ikke praktiseres. Men etter litt komling og omkalfatring på baggasjen fikk jeg plass til alt slutt. (Det er mulig jeg ikke hadde fått plass til alt likevel, om jeg hadde husket alle klærne, men det kommer vel på neste tur).

Dagens mål var Litle Kalvøy i Ellingsøyfjorden. Ikke lange turen fra Nørvasundet, men aldeles passelig etter jobb og tidlig i sesongen. Muskelmassen er merbart redusert så fremdriften er sånn passelig. Jeg prøver å skjule meg bak motvind, men når Tone drar fra i en balje av en båt er det bare å innse det. Jeg har bare ikke padlemuskler igjen.

Tone har klinket til og handlet inn blåskjell. For en fantastisk ide- tenk om man kan plukke blåskjell underveis og tilberede? Litt grønnsaker, masse fløte- og vips for ett herremåltid. Tror jeg må ta med meg Tone på tur flere ganger! Det smakte i allefall aldeles fortreffelig. Servert i lag med en øl var det i grunn en helt OK måte å tilbringe en torsdag ettermiddag på i godt selskap. Men april er så ymse- så sol blei til vind blei til snø blei til sol og vindstille igjen. I akkurat passe tid til vi skulle  sulle oss hjem igjen.

Men så var det dette med vinn-vinn. Tone og jeg har fått pratet endel om padling, hva vi kan skrive om. Jeg har fått luftet skrotten på aldri så lenge, og det kunne i grunn vært starten på en fin padlesesong. Men nå blir det landligge og inaktivitet på ubestemt tid. Sittestillingen i Romanyen har trigget en menisk som allerede har fått seg en kakk (den kan du lese om her), og kneet er fremdeles hovent en uke etter. Jeg antar jeg må under kniven, så vi får se hvordan det går fremover. Men bortsett dra det, var det jo en fin tur da! Og forhåpentligvis ikke sesongens siste.....










4 kommentarer:

  1. Godt å kome seg i gang att. Fine bilder! Håpar det ordnar seg med menisken..

    SvarSlett
  2. Får verkligen hoppas att du får ordning på dina skador o kommer i kajaken igen, så det blir fler blogginlägg från dig att läsa o fina bilder att njuta av!

    SvarSlett
  3. God bedring med kneet! Bortsett fra akkurat det, så så jo det der ut som en aldeles strålende tur. Få kneet fiksa, så det kan bli flere!

    SvarSlett
  4. Takk takk. Kneet er fiksa, men ikke helt restituert ennå. Er i ferd med å vende tilbake til resten av verden igjen.

    SvarSlett