GLIMT...........fra hav og fjell og litt til

3. juni 2017

Pinglepadling i Ellingsøyfjorden

Min optimistiske "komme-igang-igjen-tur" for en måneds tid siden endte i meniskoperasjon etterhvert. Nå er det drøye to uker siden operasjonen og jeg er lei av å være inaktiv. Så med besøk som er innstilt på litt kort og rolig padling og relativt gode værmeldinger må man bare nytte høvet. Men med så lite padling som jeg har bedrevet siste året i kombinasjon med et kne jeg ikke helt kan stole på, kjenner jeg at "friske forhold" utgår. Og når Giske rundt er uaktuelt, hvor padler man da? Jo- i Ellingsøyfjorden. Som jeg i utgangspunktet synes er kjedelig.

Etter litt chatting med kjentfolk og synfaring fra bil, tror jeg at jeg kan si at jeg har fått bra oversikt over hvor det er greitt å sjøsette kajakken langs den fjorden nå. Inkludert der det ikke er mulig lenger er pga. rotvelt. Og det var litt dumt, for da kunne vi ikke padle inn mot de gamle steinbruene.

Men hva skal man med en potsensiell fin tur, når man kan plaske på inne i Juvågen? Friskt på sjøen her og. Og i allefall på utsiden av Mørkesetholmene. Greenlander, grønlandsåre og dårlig kne er ingen heldig kombinasjon i lag med vind og krappe fjordbølger. Kjapp retrett bak holmen. Innsidepadling er kanskje heller tingen i dag. Men så har lysten til å bli fortrolig med med elementene tatt over, og når vi er ferdig med innsiden av holmen padler vi utsiden tilbake. Småsurfer og har hjertebank. Men det gikk jo greitt! Smetter inn bak holmen igjen og roer nervene litt. Innsidepadling forbi holmen og vider langs neste. Eksponeringsterapi er visst tingen, så kanskje vi skal padle rundt denne og? Jepp- det gjør vi. Litt mer kontrol og litt mindre adrenalin. Det kjæm sæ med andre ord!

Men etter å ha virret rundt inne i Juvågen halvannen time har skrotten fått nok. Jeg er fornøyd og besøket er fornøyd.Og kneet gikk det aldeles strålende med.

2 kommentarer:

  1. Liten kråkebolle på bilde tre? Elles er det viktigste, det å vere på tur, ikkje at det treng å vere så heftig.. :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det som ser ut som liten kråkebolle på bilde tre, er kråkebolla før jeg tok den opp på dekk.Den var ganske stor faktisk. Og tung. Stusset litt på at det bare var pigger på undersiden, men det så ut som den levde. Og den hadde ui allefall minst tre søsken i samme området.

      Slett