GLIMT...........fra hav og fjell og litt til

29. mars 2016

Nonshaugen (966 moh), Norddal

Det er Påske og Rellingssetra i Norddal er et kjempefint turmål, men jeg må bare tilstå at jeg begynner å bli litt lei. Siden formkurva er stigende har jeg lyst på en litt mer krevende tur. Da må det bli aleine, og uten unger. Yr melder om lettere vær utover dagen, mens snøbygene kommer og går. Da er i grunn Nonshaugen et passe turmål. Skulle det bli dårlig sikt, burde det vær en grei sak å ta seg ned igjen ved å følge egne spor tilbake.

Hele familien drar i samlet (nesten) følge fram på sætra. Sjokolade og pølsepause før jeg drar alene videre oppover. Og som fryktet kommer både skodde og snøbyger, avløst av små gløtt med sikt. Jeg vet hvor jeg er, det er spor å følge, jeg har kart, mat, ekstra klær og vindsekk med så jeg kjører på.

Været letter litt på veg oppover, og Nonshaugen og Middagshesten titter frem. Jeg vurderer et lite øyeblikk om jeg skal fortsette mot Tuva, men der er jeg lite kjent og vil ikke bli sittende væfast i skoddehavet, så da blir det Nonshaugen som planlagt. Vel oppe på hagen kunne det blitt en fantastisk utsikt. I stedet får jeg noen magiske øyeblikk med sol, skodde og fjell som dessverre ikke lar seg feste til bilde, men det får så være.

Jeg velger å kjøre ned igjen via Nonsdalen. Og det er jo fint så lenge det er silkeføre og slake hellinger. Men er straks værre når jeg skal ned i bratta gjennom skogen....Det går på et vis. Jeg krysser og trør meg nedover sidelengs uten en ringeste anelse om hva som er det beste veivalget. Hofteleddsbøyeren får kjørt seg, og i skrivende stund (3 dager etter) er jeg knapt gangbar. Men, men. Når man absolutt skal velge vanskeligste vei ned så.....Uansett- det var en fin tur, men neste gang går jeg for den ordinære ruta tilbake via Rellingsetra.....

Oppover i skogen

Sikten kommer og går. Middagshesten tv. Tuva et sted oppe i skoddehavet.

Sikt. Ikke sikt.
 
Tilbakeblikk fra nedkjøringa via Nonsdalen. Nonshaugen(e) tv, Middagshesten th

Så var det nedkjøring i bjørkeskogen da..... Jeg kom ned ca midt i bildet th. Like hel. Nesten.

1 kommentar:

  1. Hur fina bilderna är syns bättre när man klickat på dem o ser dem i större format!
    Mvh Leif

    SvarSlett