GLIMT...........fra hav og fjell og litt til

2. mars 2015

Vindpadling i Ulsteinvik

Været har vært elendig i ukesvis, formen har vært elendig, det nærmer seg slutten av februar og deadline for februarulla. Været er fortsatt elendig, men da er det ikke  annet å gjøre enn å trosse værgudene og komme seg utpå fordiom. Yr melder liten storm fra sør på kysten av Sunnmøre, men varselet for Ulsteinvik sier bare 13 m/s, så da skiter jeg i hele stormen og hører om ikke Mildrid vil bli med ut. Det vil hun såklart.

Det blåser friskt og gjør sjøsettingen litt komplisert. Mildrid sklir innunder brygga i det hun holder på å baske seg oppi, og det hele ender nokså vått. Men siden vi likevel regner med å bli våte gjør det ingen ting.

Planen er å padle mot vinden så lenge vi orker, surfe oss tilbake og avslutte med ei rulle. Som sagt så gjort. Det går sakte fremmover, og det er tungt. Svintungt. Jeg må virkelig jobbe med med meg selv for i det hele tatt gidde. Jeg stopper et lite øyeblikk for å ta bilde og vips så ligger jeg på tvers av marsj- og vindretingen. Fader det er tungt å komme i siget igjen....Vi kjemper oss videre fremmover og søker ly i ei båthavn før vi snur og vender tilbake. 

Huhei hvor det går!! Medsjøpadling er gøy og vi gliser bredt i det vi suser inn i småbåthavna igjen. Slitet er glømt og alt har bare vært morro. Rulla går, sjøl om den er elendig, men hva gjør vel det når jeg får applaus i fra gubben som står og ser på i 3. etage? Februarrulle i boks, og vindpadlingen har avekt manglende kondis og fremdriftsteknikk.

Liten videosnutt har jeg laget denne gangen også (se linken under bildene). Jeg er ikke spesielt begeistert for iMovie for tida, så kvaliteten på redigeringa er så som så. Ikke ser jeg noe til hverken vind eller bølger heller, men jeg lover- det var begge deler!Videosnutt her: Vindpadling i Ulsteinvik


2 kommentarer:

  1. Det vises på padlinga at det er tungt, så jeg tror på den vinden. :) Fordelen med å padle alene i sånn vind er at man ikke har noen å måle med, så man kan la seg tro at man padler like fort som alle andre ville gjort, he he he. Returen er definitivt gøyere enn motvinden, ja - synd den er så fort ferdig. ;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Er ikke helt fortrolig med å padle aleine i sånn vind ennå, men ser poenget ;)

      Slett