GLIMT...........fra hav og fjell og litt til

8. april 2023

Påsketur til Vassteinvatnet

Påsken i år har vore heilt fantastisk. Godt med snø for oss som likar å gå på ski, og sol, sol, sol! Då er det berre å komme seg ut - innearbeid kan vente til vêret snur. Og ein kosetur med med lovnad om pølsegrilling, appelsin og sjokolade i lag med jentene er vel kjekt når alle for ein gongs skuld er samla? No skal eg vedgå at ikkje alle syntes dette var ein god idé. Minsta hadde ikkje pakka korkje ski eller klede, men det kjekke med at ungane veks opp er at dei då kan låne mor sine ting. No mercy!

Tur til Vadsteinvatnet frå Krøvelseidet (Volda) har blit eit av mine favoritturmål. Ikkje alt for langt å køyre, passe langt, passe bratt og stort sett godt med snø når det er lite ute hjå meg. Dessutan er det utruleg vakkert her oppe. Eg hadde gjort avtale med Therese om eit treff i løpet av Påska, og no la det seg til rette for å kombinere sosialt med tur, så dei slo følge. Kjekt!

Det er berre lekkert! Dagens turfølge.


Første bakkane er unnagjort. Eit par til aå er vi ved Rotevassetra.

Her har vi nett passert Rotevassetra. Berre nokre få bakkar att!

Siste kneika!

Det er varmt og fint oppover. Blaut snø og fellar gjer det litt trått. Motbakkane er lengre enn kva mor forespeila og minsta byrjar å bli lei. Dette er ikkje ein tenårings draum for korleis påska skal nyttast. Heldigvis for mor legg dei to andre vaksne i følget ein dempar på sutringa, og med lovnad om sjokolade og pølser (fungerer uansett alder) kjem vi oss heilt fram til målet. Og som vanleg med ungar på tur vert det lite tid til å ta bilete....Service takk!

Obligatorisk pølsegrilling i påska

Turfølget har andre avtalar og dra ned i forvegen.

Heile flokken samla!

Medan dei to andre drar ned att sit vi ei stund til. Folketomt, stilt og fint. Sola gjer godt. Til og med minsta er fornøgd! Vi pakkar saman  og vender nasen nedover att. Farta er det ingen ting å sei på så det går radig. Og ved nede er alle einige om at det var ein fin tur! Sjølv om enkelte syntes den vart i lengste laget.....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar