GLIMT...........fra hav og fjell og litt til

25. juli 2019

Kombinert dykke og padletur

Etter litt hagearbeid og riving innendørs gikk ferieturen videre til Askvoll. Værmeldingene sa "ovheitt" - da er det bare en ting å gjøre- komme seg til havs.
Playen har ikke vært med på overnattingstur før, så litt spennende å se hvor stor plass den egentlig har. I teorien noe større enn i Romanyen - i praksis ikke så stor forskjell. Men det er mulig det har mer med pakketeknikken å gjøre enn noe annet.


Det blei T-skjortepadling utover. I overkant hett å være i bevegelse i det store og hele, men lekkert likevel. Gjennomvåt av svette og kokheit i toppen var det deilig å kunne vrenge av seg klærne for et forfriskende bad etterpå, men akkurat det blei ikke dokumentert med kamera....


Kokkelering i solnedgangen. Få restauranter kan måle seg med utsikten her. Varmen hadde sørget for at det det var smør på store deler av matbeholdninga. Det er en utfordring det der - å pakke smør til tur når det er varm. Såkalt tette matoppbevaringsbokser holder i allefall ikke tett når det kommer til flytende smør.....


Solnedgang og en deilig svalende bris. Det er bare å nyte. Overgangen fra hustrig, norsk sommervær til tropevarme er brutal, så det var faktisk litt deilig å bli såpass nedkjølt at fleecejakka måtte på.


Det er noe helt eget å våkne på en holme og vite at det eneste man skal det er å bare være....Og den nye dagen er like heit. Et forfriskende bad før frokost gjør seg, og som sagt så gjort!  Eneste mulighet for å overleve varmen i dag er nok å dykke, så vi padler tilbake til bilen for å hente utstyr. Stille og fint på sjøen, men i varmeste laget med vest og spruttrekk. Det er fint å padle i Askvoll også. Holmer og skjer og utsikt rett til havs - slik jeg liker det.


Fullasta med fridykkerutstyr. Ingen av oss har dykka på lenge så dette gleder vi oss til. Her har Odin tatt bilde av meg og Playen på tur utover igjen. Fin kajakk?

Det mest strevsomme med fridykking er å få på alt utstyret. Det gjør det heller ikke noe enklere at det er uutholdelig varmt. Men med litt strev og en dose tolmodighet går det seg til. Litt oppvarming på grunna må til først. Sikten er upåklagelig årstida tatt i betraktning, men kamera yter den absolutt ingen rettferdighet. Dessuten synger hele kamera på siste verset og nekter å fungere etter en stund.
Lyset er lekkert under vann! Artig å studere livet under havoverflata. Vi er bare noviser begge to så målet er i grunn bare å finne roen. Og når det er varm i været og delvis varmt i sjøen går det adskillig bedre enn forventet. Etter litt snorkling på innsiden av holmen setter vi kursen utover. På tide å dykke litt!


Og denne gangen var det skikkelig artig! Jeg vet ikke hva som har skjedd siden sist, men utlikninga gikk greitt og jeg kom meg ned (!) på første forsøk. Og etterhvert lenger ned. Uten å få vondt i ørene. Litt småpanikk etter det dypeste dykket når jeg oppdaget hvor langt det faktisk var opp til overflaten. Jeg må nok trene enda mer på å beholde roen, og kanskje også øve opp å holde puste. Vinterens syssel mens jeg ser på TV kanskje? Artig å komme lengre ned enn 3 m.......Her er det Odin som er fotograf.


Bortsett fra å dykke gjør vi ikke så mye annet på holmen vår. Vi bare er. På kvelden er det matlaging og lyset er om mulig enda lekrer enn dagen før.Når man skal på overnattingstur i varmt vær er mat en aldri så liten utfordring. Real turmat prøver jeg å unngå i det lengste, og posemat kan jeg styre meg for. Foreløpig har vi ikke så mye å imponere med, men klippfisk, bacon i terninger og potetmos (posemos er lov) fungerer aldeles utmerket i alle fall.


Siste frokost i det fri og skygge er å foretrekke. Flere dager med i overkant vamt vær gjør at aktivitetsnivået går fra lite til ingen ting. Vi drøyer en stund før vi skrider til dagens dykking, og vinker på kongelig vis til de som passerer forbi i båt. To kaffikok må til før vi orker å svinge oss rundt.


Man skulle tro at å snorkle rolig rundt i overflaten ikke var noen big deal, men stiv og støl etter gårsdagen var jeg likevel. Og kamera hadde sluttet å virke.....Men like greitt, så fikk jeg konsentrert meg om selve dykkinga.Med plenty utstyr tar det litt tid å få alt tilbake til bilen igjen så vi må ta to turer. Egentlig litt greitt å måtte være litt i aktivitet også. Lekker kveldspadling tilbake til bilen. Og deilig, svalende å gli over vannflata. Og det blei ikke mindre lekkert på returen utover til holmen igjen.Det er faktisk helt kanon å bare gjøre ingenting noen dager også!En fantastisk tur på alle måter i verdens beste selskap!

2 kommentarer:

  1. Jeg er litt misunnelig på de der fridykkergreiene deres. Rett og slett.

    SvarSlett
  2. Ja det har du all grunn til å være :) !!!

    SvarSlett