GLIMT...........fra hav og fjell og litt til

21. september 2016

Grasøyane


Grasøyane fyr. Ein av desse viktige vegvisarane langs kysten vår. Den ligg langt nok frå land til å være utilgjengelig dei fleste av årets dagar, men nær nok til å være innan rekkevidde på ein god dag.Tysdag ettermiddag var ein slik dag. Fuglefredingstida er over, sola skin og yr melde nesten ikkje noko vind. Kristin slepp ikkje frå jobben så tidlig som tenkt, menlike vel- marginane er på vår side.

Det er eit eventyr å padle utover. Sommaren har enno ikkje heilt slept taket. Speilblankt hav og sola strør gull utover. Vi snirklar mellom Tøyrane og Skjervøya- ikkje ofte det er stilt nok her ute til å gjere det. Dei andre får auge på ein selkoloni, men eg får berre med meg ein einslig nysjerrigper som lurer på kven vi er. Men det er greitt nok det.

Pause på Grasøya attmed fyret og så heim att i skymninga. Magisk. Men vi har lys på kajakken og lykter og lamper rundt om på nær sagt alle kantar å orientere etter så det er null problem. Det vert seint i land, og eg veit dagen derpå vert stri. Men absolutt verdt det. Eg lovar. 
5 kommentarer:

 1. Lekkert! :) Likte særleg godt bilde nr 3.

  SvarSlett
 2. Men hva padler du slags kajakk?

  SvarSlett
  Svar
  1. Har hatt en PlayLV på lån. Så lang meget fornøyd, men har ikke prøvd å rulle den ennå..Eller surfe...

   Slett
 3. Venninner på tur....jeg koser meg med å se på skildringene fra turene deres. Mange flotte bilder, fortsett å dele opplevelsene deres. ��

  SvarSlett
 4. Venninner på tur....jeg koser meg med å se på skildringene fra turene deres. Mange flotte bilder, fortsett å dele opplevelsene deres. ��

  SvarSlett