GLIMT...........fra hav og fjell og litt til

2. juni 2016

Slow motion rundt Giske

"Bli med på padletur?" Det er Ragnhild som ringe og lurer. Jaaaaaa......."Du skjønner jeg er i elendig padleform og har brukket ankelen, men har sååååå lyst på en tur". Jeg er egentlig sliten etter småpjasket av noen bølger i Hoddevika, men en sulletur rundt Giske kan kanskje gå. Men presiserer at det i såfall må bli i sakte fart.

Vi møtes ved brua på Giske. Ragnhild humper rundt på en fot, men på forunderlig vis klarer vi å få kajakkene ned av bilen og bort til sjøen. Vinden friskner til og jeg tenker i mitt stille sinn at dette nok blir en meget kort tur......Men vel i kajakken går det seg til. Vi runder første neset. "Alt OK?" Ragnhild lurer. Joda, foreløpig går det greitt så neste delmål blir "Studiostranda" (det heter egentlig Øydgardshamna her, men det navnet husker jeg aldri, og ettersom det ligger et musikkstudio her på ei strand blir det Studiostranda).

Høyrefoten begynner å dorme bort, men etter en liten strekk i kajakken går det seg til. "Skal vi satse på å padle ut til enden?" (Kvalneset heter det, men jeg har aldri sett kval her. Bare sel og det er jo ikke helt det samme). Jeg begynner å bli optimistisk. Vi padler til endes, får oss en liten surf over landtunga som stikker ut i sjøen her, og finner ut at nå kan vi like godt padle hele vegen rundt.

Som sagt så gjort. Vi bytter kajak for en stund og jeg konkluderer med at Valleysete trykker litt mindre her, men mer der så jeg er litt usikker på om jeg skal skifte sete like vel. Må tenke på det. Siste tørna tilbake til start er stri. Det er motvind og motorkraften har dabbet av. Men vi klarer det. Ragnhild med brukket ankel, og jeg med en kropp i streik. Ikke værst det seint en tirsdagskveld!


5 kommentarer:

 1. Bra gjort av er bägge! Efteråt måste det väl ha känts skönt att ha gjort den där turen, eller hur?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det var deilig. Sjøl om kroppen protesterte på slutten.

   Slett
 2. Hollois, det var litt av en tirsdagskveld i den formen! Fantastisk!

  SvarSlett
 3. Oi oi! Dette var da en tur på tross av og ikke på grunn av ;) Men ser dere fikk en fin tur, deilig når man først kommer seg utpå.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det var litt på tross av....... Men jækla (sorry) kjekt å kjenne at padleformen ikke er så elendig som fryktet. Kunne vært bedre, men kunne helt klart vært værre.

   Slett