GLIMT...........fra hav og fjell og litt til

31. desember 2015

Mor og lillemor på tur

Mor har lovet lillemor telttur i løpet av jula. Planer blir lagt, men som så ofte skjer kommer det andre ting i veien og telttur utgår. Lillemor er skuffet. Meget skuffet. Det er meldt vind og mere vind fremover, og mor er ikke så veldig gira på telting aleine med lillemor i kuling. Men lillemor gir seg ikke, gnåler og maser om denne teltturen hun gjerne vil på og til slutt må jeg gi etter. Jeg vet om et sted i litt le for vinden, ikke så veldig lang fra bilveg. Litt nærme bebyggelsen er det, men skitt au. Så mens det blåser ute pakker vi inne.

Yess- endelig! Lillemor står klar på parkeringsplassen med sekken på ryggen og er strålende fornøyd. Om hun tror det blir skummelt å ligge i telt når det er så mye vind? Niks. Mor er jo med. Så da så. Vi tusker oss avgårde og finner teltplassen. 5 minutters gange, men tur er tur. Avstand er likegyldig- det er selve teltingen som er poenget i kveld.

Klokka er 22.00 og vi er kommet i soveposen. Vinden rusker kraftig i teltduken-kuling- minst, men Lillemor er fornøyd. Meget fornøyd. Hun tar fram "Tusen og en natt" og koser seg glugg ihjel. Så er det tannpuss og kveld. Natta går greitt. Vi sover sånn någenlunde mens vinden uler. Fikser frokost, og pakker sammen. Åh! så fint det er her- utbryter lillemor når hun i dagslyset ser hvor vi har teltet. Og det er det.

Så er turen over og vi ramler inn døra mens de andre spiser frokost. Om vi fikk sove? Såklart, sier lillemor fornøyd! Og er lillemor fornøyd- da er mor fornøyd.

Godt Nytt Turår!
8 kommentarer:

 1. Er det Trangia gassbrenner du har der? Hvor langt ned i temperatur funker den greit med sånn gass som du har der?

  SvarSlett
  Svar
  1. Det vet jeg faktisk ikke. Kanskje jeg burde teste det ut sånn på ordentlig. Synes paraffin og trangias multifuel er noe griseri. En ting er at flaska/slangen lekker, men det blir da så mye sot på utstyret også. I følge en på XXLskal det ha kommet en spesialgass som visstok egner seg for vinteren, så det er jo å håpe at det virker i minus 10...

   Slett
  2. Jo jeg vet jo hvilken brenner jeg har-trangia gass. Renslig og lett å bruke. Men hvor efektiv den er i minusgrader vet jeg altså ikke. Ennå...

   Slett
 2. Aha, er det multifuel? Det fant jeg nettopp ut eksisterte, visste bare om rødspritdings og gassdings. Selv har jeg kjøpt noe kopi-gassbrenner, lite lurt antagelig. (Var ikke klar over det da jeg bestilte.)

  SvarSlett
 3. Så koselig dere hadde det selv om det var litt blåst og surt. Jeg må bli flinkere til å dra på nærturer, for det trenger ikke være så langt når man skal på tur. Ser ut som at dere hadde en flott nærtur du og frøkna, hun virker strålende fornøyd.

  SvarSlett
  Svar
  1. Frøkna var strålende fornøyd, ja. Erfaringen min tilsier at nærturer nesten er en forutsetning for å få krapylet til å bli med på lengre turer seinere. Det er noe med å lære seg hva telting innebærer først. Det gjelder for såvidt oss voksne også, når jeg tenker meg om......

   Slett
 4. Såg veldig koselig ut. Kort tur er betydelig bedre enn ingen tur. Kjekt med drahjelp av og til:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, uten Lillemor hadde nok mor foretrukket å bli hjemme...

   Slett