GLIMT...........fra hav og fjell og litt til

15. oktober 2013

Høstmorro

Jeg må vel bare tilstå at fjordpadling ikke er det som står øverst på padleønskelista mi. Men når man først er på høstferie innerst inne i en fjord og likevel har med kajakken må man gjøre det beste ut av det. Jeg gjør avtale med Erkki om ei lita leikeøkt i utløpet av elva.

Det er strålende sol, men jeg grugleder litt. Mest fordi jeg vet at elva er kald, dernest fordi jeg virkelig ikke aner hvordan så sterk strøm påvirker kajakken. Men Erkki er tolmodig og med erfaring fra elv så vi tar det piano i børjan. Erkki viser hvordan det gjøres. Padler litt framover og snur. Her må jeg passe på å kante motsatt av det jeg er vant med ellers går jeg rundt. Stadig lengre oppover og så snu og ned igjen, lar meg drive baklengs nedover, finner noen småbølger å ligge mot, kjenner på kreftene. Gøy, men slitsomt. Kantinga går greitt, men den helt store effekten av åra som hjelpemiddel får jeg ikke til ennå. Noen hardcore elvepadler vil jeg ikke si at jeg ha blitt, men det var absolutt lærerikt å padle i strøm. Film for den som har interesse for det- men ikke forvent noe særlig wow og action......

Avslutningsvis tar vi noen ruller på fjorden. Det går helt greitt! Et par bra, et par "så där", jeg klarer til og med å rulle meg opp igjen etter et mislykket forsøk på CC-rulla. Og den dåligste blei selvfølgelig festet til film....

Vi er kalde og går på land. "Nästa gong- då tar vi och går ut när elven är riktigt stor" gliser Erkki før han sier adjø og stikker.
Jeg vet nå ikke helt det........


7 kommentarer:

 1. Kan fort få kjørt seg mot elvebredden Romany´en. Ser nå herlig ut likevel. Ikke så lett med rulle med alt det utstyret på. Syns du er flink jeg.

  Klem Ann

  SvarSlett
 2. Gjør vel ingenting om man misser en rulle så lenge du fullfører på forsøk nummer to. Du er flink og det så ut til å være et deilig sted å padle på.

  SvarSlett
  Svar
  1. Deilig og deilig- uten elva og mulighet for rulletrening ville eg vel kalle d for dørgende kjedelig. Men en har d jo ikke mer moro en det en laget til sjøl..

   Slett
 3. Kult med elvepadling da! Rulle: Hodet!!! Hodet til slutt så sitter det. :)

  SvarSlett
 4. Ja eg vet. Vi må ta oss ei treningsøkt med fokus på hovve. Og når Erkki mener at elva er stor nok får du bli m innover. Da kan vi ligge litt lengre ute, vi får bedre plass å boltre oss på og mindre steiner å passe seg for :D

  SvarSlett
 5. Ja, forbannede hode. Alltid er det hodet, om det nå er fysisk eller psykisk det stopper rulla. Hos meg er det begge deler for tiden - ennå. :( Meeen det skal ikke tro det får holde på sånn for evig!
  Flott rapport og bilder!

  SvarSlett
 6. Herlig med tradisjonell felemusikk og elvepadling:)) lovte it:))

  SvarSlett