GLIMT...........fra hav og fjell og litt til

3. desember 2012

Mørketid

Å bli sett i mørketida er vikig ikkje berre langs vegen, men på sjøen og. REFLEKS er stikkordet- ei utruleg snedig oppfinning med uante bruskområder. Ikkje at eg padlar så mykje i mørkret, men sidan eg er litt svak for ting som glimrar (og diggar rockpool sine kajakkar, men ikkje vil bytte bort Romanyen), er det jo kjekt med eit høve til å pynte på kajakken.

Du treng:

Refleksband med lim, 10 cm breitt
Saks
Kulepenn
Pepparkakeform
Ein kopp espresso (eller noko anna godt)

Refleksbandet eg nytta hadde litt tekst på seg som eg IKKJE ville ha på kajakken. Då var det berre å plassere pepparkakeforma der det var tekstfritt, teikne rundt på utsida med kulepenn og klippe ut. Restar etter kulepenna vaska eg forsiktig vekk med raudsprit, og så var det ut for å pynte på kajakken. Resultatet er upåklageleg, både på dag og kveldstid. Det er vel heller tvilsomt om det held meir enn nokre sesongar, men då tek eg berre fram pepparkakeforma på ny!

Ideen henta eg hos denne gjengen (...etter all reklamen), som i tillegg til å ha utruleg vakre fargar på verdas beste kajakk (eg er sjølvsagt objektiv...), ser ut til å vite kva dei driv med på sjøen og.





Åra skal eg og pynte på same viset, men det får bli ETTER at eg har laga pepparkaker.......


13 kommentarer:

 1. Ett "vann"vittig godt tips :-)
  Gleder meg til å dekorere Black Pearl (verdens nest beste kajakk) ;-)

  SvarSlett
 2. Takk takk. Skulle sjølsagt ønske at jeg komt på dette med stjernene HELT sjøl, men gode ideer er til for å stjeles (i allefall lånes....)

  SvarSlett
 3. En knall ide som jeg stjeler.... :) Har masse slik refleks liggende. Tegner du opp på baksida så slipper du kulepennmerker på refleksen... ;)

  SvarSlett
 4. Hvor får man kjøpt slik refleks ?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kjøpte min hos alfafritid.no i Tromsø :)

   Slett
 5. Her: http://utinaturen.no/?mid=2240

  Elles ein god ide, Sygni! Den blei fin!

  SvarSlett
 6. Jeg fikk en haug med slik refleks i jobbsammenheng for en tid tilbake. Beregnet til å sette på slike brøytestikker, så de bør vel tåle litt vann.... :) Får desverre ikke tak i mer der jeg fikk det.

  SvarSlett
 7. Takk for hyggelige tilbakemeldinger! Refleksen jeg brukte er kjøpt hos Alfafritid- den eneste jeg fant i farten med tilstrekkelig bred tape. Desverre var den selvfølgelig full av påskrift med produsentnavn - og sliktno´ vil ikke jeg ha på min kajakk. Og dét var grunnen til at jeg tegnet opp på fremsiden-slik at jeg skulle ha kontroll på hva som blei med på stjerna. Om ikke det er så nøye, er det selvfølgelig et triks å tegne opp på baksiden- tapen er litt tander for rødsprit....

  SvarSlett
 8. Ja, det hender jeg glimter til ;)

  SvarSlett
 9. Lovely! I cannot understand the write but I copy the beautiful idea! Thanks!
  Luisella, marine seakayak paddler from Italia

  SvarSlett
 10. Hi, Luisella! Copy-paste, and have great fun! PS! You can use the "transelate"-dropdown menu near the top of this page :)

  SvarSlett