GLIMT...........fra hav og fjell og litt til

19. august 2023

Overnattingstur til Kvitøya

Fellesferien har vore til dels våt i år, og få høve til telting. Men når ferien var over bestemte sommarene seg for å komme på besøk att, og det låg lageleg til for tur. Dessutan har vi nettop hatt bursdag både to, og det må sjølvsagt feirast.

Merete og eg bestemte oss for ein overnattingstur på Kvitøya med start frå Osnessanden. Dette er ein utruleg fin tur eg ikkje har teke på ei stund. I nydeleg vær la vi av garde innover mor Kvitøya i kveldinga.

Merete ved lampa på Boholmen


Ikkje berre vi som nyter fineværet!

Ikkje heilt sikker, men trur vi er ved Skreddarholmen her.

Ein liten rekognoseringsrunde ved Kvitøya før vi går på land.

Det er berre lekkert når vi stig på land. Stilt og fint. Vi får opp telta, og tek oss ein dukkert før vi lagar til mat. Sjølvagt med planar om å sitte på berga og kose oss utover kvelden med kvar vår bursdagsskål. Men det går ikkje. Vi klarer å ignorere knotten medan vi et, men den tiltar i styrke etterkvart som sola går ned. Til slutt gir vi opp og køyer kl 10 på kvelden. Sjølv om sumarnatta enno er lys....


Vi vaknar til strålande sol, sydentemeratur og ein mild, svalande bris. Knotten er borte og det er fantastisk herleg å sitte på svaberga å kose seg i sola med ein kopp nykokt kaffi. Etterkvart vert det frukost og - egg og bacon på tur vert aldri feil!!

Når frukosten er unnagjort og brorparten av nedpakkinga er klar, kjem Mildrid og Aili på besøk. Desserten som var tenkt i går, men droppa pga  knotten, kjem til sin rett no. Og så kosar vi oss endå ei lang stund før vi må heim att, medan besøket blir att for å nyte sommaren.

Mildrid og Aili kjem på besøk!Tilbake på Osenssanden att!

På heimvegen er det mykje trafikk på sjøen. Trebaatfesitivalen i Ulsteinvik trekk til seg sjøfarande i hurtiggåande glasfiber så vi må faktisk følge litt med. Men det er ikkje verre enn at vi kjem oss trygt heim att. Så fekk eg ein liten smakebit av ferie likevel - det har vore lite av det i sommar. Godt å ta med seg no når hausten er like om hjørnet.

Tusen takk for utruleg triveleg tur - vonar det vert fleire slike!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar