GLIMT...........fra hav og fjell og litt til

20. april 2015

Husmorsurfing i Hoddevika

Det er midt i April, konfirmasjonen til eldste mann nærmar seg og vermeldingane er gode. What to do? Surfing i Hoddevika sjølsagt! Mildrid og eg pakkar kvar vår bil full av padleutstyr, ungar, telt, bøtter og spader, og sett kursen mot det forjette land. Har ein først fått smaken på surfelivet er det ikkje så lett å la det vere.

Hoddevika ligg og badar i sol når vi kjem. Som forventa vert ungane av seg av begeistring for den flotte stranda, og når dei endelig har kroa seg godt ned i soveposen kjem det frå minsta: "Her må vi komme fleire gongar, mamma!". Mor protesterar sjølsagt ikkje på eit slikt utsegn....

Neste dag vert ungane utstyrt med bøtter og spader medan mødrene gjer seg klar for bølgeleik. Det ser litt dvaskt ut, men den gong ei. Det er midt i blinken for oss med kajakk. Surfen er lett å fange og det er akkurat så snilt at det går å konsentrere seg om teknikk. April vert grundig innrulla, sjøl om teknikken er elendig- det er såvidt det går.

Når brettsurfarane endelig tek til å røre på seg har vi i løpet av fire timar hatt to fine økter og lunsj, medan ungane har klart å bli gjennomblaute og fulle i sand. På tide å gi seg så vi overlet stranda til neoprenselane, fyrer opp grillen, kosar oss i sola, pakkar og vender nasen heimatt igjen. Og endå er det berre laurdag....Vi er rett gode på slike 24-timars husmorturar i grunn, ikkje sant?

Om det var kjekt? Eg trur eg lar bilda tale for seg sjølv.....















Så blid er man etterpå:










7. april 2015

Mutters alene

Da har jeg testet ut konseptet vintertelting alene og gjort meg noen erfaringer:

  • Spontan vinterteltetur alene er for viderekomne, se punktene under.
  • Husk å ta med snøplugger! Kostestkaft, ski, staver eller pinner duger riktignok, dersom du har tilstrekkelig....
  • Ta bildet mens du ennå har energi. Ikke vent til dagen derpå.
  • Husk å ta med det som gjør natten komfortabelt, så slipper du å våkne til migrene
  • Ikke spis klippfisk eller annen salt middagsmat før du drar ut på tur. Det medfører bare at du drikker veldig mye etterpå. Med tilhørende behov for x antall toalettbesøk i løpet av natten, med søvnmangel etc. som resultat.
  • Gidd å gjøre leirplassen flat nok! Ellers havner i du i en krøll i ene enden av teltet. Noe som heller ikke er bra for nattesøvnen osv.
  • Spritbrenner på vinteren er ingen høydare, men er bedre enn ingen ting.
  • Ikke oppbevar fyrstikkene samme sted som spritbeholderen. Du kan banne på at den beholderen ikke er tett med det resultat at både eske og fyrstikker går i oppløsning.
  • Telting i bjørkeskogen er koselig. Men dersom pulken har valget mellom å passere på samme side eller motsatt side av ett tre som deg selv, vil den alltid velge motsatt side.
  • Og til slutt: husk at nissen blir med på lasset. Alltid.
God Tur!