GLIMT...........fra hav og fjell og litt til

28. april 2013

Morro på en fredagskveld

Det er fredag, Vigra og bølgeleik for pingler står på programmet. Selv om det har stormet og blåst kuling de siste dagene så ser havet nokså flatt ut fra Blimsanden. Den som har erfaring vet imidlertid råd, og Edd pekte utover: "Vi prøver oss ute ved den staken der".

Ute ved Vestmannsholmane var det bølger nok likevel...... Gutta kaster seg ut i det mens Ragnhild og jeg betrakte det hele på litt avstand. Bølgene kommer fra to retninger, uforutsigbart både i størrelse og frekvens. Når sjøen reiser seg flekker tarekledde  undervannskjær tenner til oss og angsten kommer krypende. "Jeg liker ikke sånne steiner", sier Ragnhild. Ikke jeg heller - tenker jeg.

"Har du lyst å prøve?" Edd er roligheten sjøl og får det til å høres ufarlig ut. Jeg trekker pusten dypt og lar det stå til. Plutselig er det bare frådende hvitt vann rundt meg, men jeg kommer meg ut og gjennom. Juhuu- jeg overlevde!! Det dirrer i hele kroppen, men tilfreds med meg selv velger jeg å overhøre kroppens signaler om fare, og satser enda en gang. Og bommer aldeles på timingen. Plutselig er jeg på tørt land før neste bølge skyller meg over ende. På 50 cm dypt vann er det hverken lett å komme seg ut av kajakken eller få luft. Jeg klarer det til slutt, men kajakk, åre og undertegnede farer i hver sin retning når neste bølge kommer. Det høres nok mer dramatisk ut enn det føltes og ikke var bølgene allverdens heller, men det gikk faktisk helt greitt. Bading i kaldt vann vinteren gjennom har altså betalt seg.

Vi finner ett nytt brott og prøver oss littegranne der helt til Jason brekker åra. "Mon tru hvordan jeg skal forsvare til kone den investering i tre tusen krune til ny åre?" undrer engelskmanen seg. Men det hele blir fort glømt når neste brott skal utforskes. Mens jeg må stå over grunnet akutt sjøsjuke har Ragnhild kommet i siget. Kaster seg uti det, kolver, mister åra- og tar håndrulla opp igjen! Imponert!

Dette var gøy- å tøye egne grenser under kontrollerte og i relativt snille forhold sammen med kompetente folk. Heldig er jeg som har slike padlekompiser! Og enda er det tidlig i padlesesongen. Me like!


Sjølsagt svikta teknoligien når det var på det mest "dramatiske", men jeg legger nå ved en liten filmsnutt likevel for de spesielt interesserte.

Note to self:

Ikke padle på halvtom mage
Husk eksra sjokolade lett tilgjengelig
Putt innpå en ekstra postafen ved bølgeleik

4 kommentarer:

 1. Å vilka härliga bilder!! Längtar ut med kajaken jag med, men än får det vänta ett tag... Mvh Susanne

  SvarSlett
 2. Takk for det :) Ikke så lett å ta fine bilder fra kajakk når det er litt bølger og vann på linsa, men men......Fin tur var d i allefall:)

  SvarSlett
 3. Herlige bilder Sygni:))) Bølgeleik er det kjekkeste! I år skal jeg være flink å pakke vekk kameraet for å leke mer:)))

  SvarSlett
 4. Det var en god ide´Jill! Litt kammeratredning og sånt må vi få tid til :)

  SvarSlett